top of page

Thais Julià

Thais Julià neix a Barcelona el 1991. El seu amor i inquietud per la natura la porten a cursar la carrera de Biologia (2009/14, UB). Al 2011 s’introdueix en el món del circ rebent classes regulars d’aeris. A l’acabar la universitat decideix dedicar-se professionalment al circ, com a artista especialitzada en corda llisa i com a docent en tècniques aèries (Associació Gente Colgada, El Otto, La Bonita, Bcn).


Com a característica inusual en l’actualitat del sector del circ contemporani, la Thais no es forma en una escola superior, i pel contrari teixeix la seva trajectòria formativa amb les pròpies mans i avidesa. Això assenta una base de llibertat i personalitat que es percep en el seu treball corporal i artístic.


La seva formació consisteix en la intersecció de diverses disciplines: teatre físic tècnica Grotowski (Samuel Núñez, 200h), dansa contemporània (release, limón, flying low, acrodansa, Gaga), contact-dance, dansa-teatre i butoh; verticals, acrobàcia i Hatha Ioga (Professora de Ioga, Yoga Alliance, 200h). També es dedica a la música una temporada tocant el handpan en la banda musical Tres Cuartos.


Els seus números neixen d’un procés reflexiu sobre la societat i la condició humana. Són creats a partir d’una mirada interna que busca projectar les sensacions en imatges, moviment i un cuidat sentit estètic. La tècnica a la corda es manifesta mitjançant trucs de dificultat i dinamisme, però també amb una profunda investigació que la deconstrueix, jugant amb els seus límits físics i comunicatius.

 

Matías Muñoz

Neix a Buenos Aires el 1987. L’any 2000 descobreix la seva passió per l’art amb la trobada de la música, cursant 6 anys d’estudis musicals i especialitzant-se en bateria.


L’any 2010 inicia la tecnicatura en Pedagogia i Educació Social, a la vegada que comença a introduir-se en el món del circ i la dansa.

 

Es a l’any 2013 que decideix viatjar a Espanya per a ampliar els seus coneixements en circ i és seleccionat per l’Escola Internacional de circ i teatre de Granada (CAU). Allí s’especialitza en malabars i verticals durant 2 anys.


L’any 2016 complementa els seus estudis en dansa cursant la formació de Inside Movement (Tragantdansa, Bcn). Rep classes amb diferents referents del moviment a Europa.


A principis del 2016 crea la cia. Ombú i comença a treballar amb els seus primers números de circ.

 

El 2017 viatja a l’Índia on s’introdueix en el mètode Ashtanga Ioga Vinyasa. En aquest mateix any participa en una residència artística en el Centre Cívic Guinardó (Bcn) i crea el seu primer espectacle de llarga durada Satyam.


El setembre del 2017 cofunda la Cia. SOM NOISE i inicien la creació del seu primer espectacle.

 

Vivian Friedrich

Vivian estudia el 2009/2010 a l’ Academy for Circus and Performance Art (ACaPA) a Tilburg, Holanda, però descobreix que el seu interès no es limita a la tècnica circense i no li interessa solament muntar “un número que funcioni”. Segueix la seva formació amb diferents professors a Barcelona i Hamburg, estudiant paral·lelament psicologia a distància.


El 2012 inicia amb dos músics el projecte Fam.Lizajous que es dedica a la investigació interdisciplinària entre el so i el moviment.


El 2015 comença la col·laboració amb Ludovica Zoina amb el projecte de dansa aèria The Opposite Hand.


El 2016 rep la beca incubadora de La Central del Circ i el recolzament del EU Circus Incubator Project per a joves creadors de circ. Actualment busca una forma d’art contemporani que combini les diferents influències com la dansa, el circ, les arts plàstiques, la performance i tècniques de moviment com el stunt, treballant en base un concepte i intentant compartir una mirada crítica a la societat. Per al seu projecte I Love My Car i la investigació d’una dramatúrgia contemporània de circ rep el 2017 la beca d’innovació de la Generalitat de Catalunya.
 
Des del 2018 la Vivi és la iniciadora i responsable del projecte d’investigació #reflexionsdecirc a La Central del Circ a Barcelona, y co-creadora de la Cia SOM NOISE.

 

© 2018 by Cia Som Noise.

bottom of page